Processierups verwijderen Apeldoorn

Processierups verwijderen Apeldoorn. Apeldoorn is een bosrijke omgeving waar veel te doen is voor jong en oud. Hierbij kunt u denken aan de Apenheul, klimbos de Veluwe of een bezoek aan de tuinen van Paleis ’t Loo. U wilt natuurlijk niet dat uw uitje door de processierups wordt verstoord. Helaas is ook Apeldoorn één van de steden die de afgelopen jaren getroffen is door de eikenprocessierups.

Ervaart u overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn? Neem dan snel contact met ons op. U heeft binnen 24 uur een afspraak voor het laten bestrijden van de processierups. Afhankelijk van het aantal besmette eiken dat u op uw terrein heeft, hebben onze plaagdier specialisten binnen een dag uw terrein eikenprocessierups vrijgemaakt!

eikenprocessierups overlast bestrijden
eikenprocessierups bestrijding
Binnen 24 uur een afspraak
Duurzame en gifvrije bestrijding
Advies op maat
Eikenprocessierupsen bestrijden Apeldoorn

Levenscyclus van de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de rups van de eikenprocessierupsvlinder. De eikenprocessierupsvlinder en haar rups zijn al enkele jaren in Nederland. De afgelopen jaren (2018, 2019 en 2020) hebben de rupsen piekjaren gehad. Naar verwachting zal de eikenprocessierups ook in 2021 een piekjaar hebben. Dit heeft voornamelijk te maken met het veranderende klimaat. Droge en hete zomers stimuleren de groei van de eikenprocessierups populatie. Meestal komen de eerste rupsen in april uit het ei. Binnen een periode van ongeveer drie maanden eet de eikenprocessierups van eikenbladeren en vervelt hij vijf keer. Pas na de derde vervelling maken de rupsen brandharen aan die overlast veroorzaken. Zo kan het dus goed zijn dat u wel al een nest heeft gesignaleerd, maar nog geen jeuk of uitslag heeft gehad. Laat het nest zo snel mogelijk door een specialist verwijderen!

Brandharen van de processierups

Zodra de rupsen als vlinder zijn uitgevlogen blijven de brandharen in de nesten achter. Wanneer het waait en u komt in aanraking met deze brandharen kunt u eveneens last krijgen van uitslag en jeuk. De vlinder vliegt uit vanaf eind juli tot september. De vlinder legt in die maanden haar eitjes op de eikenbomen en de cyclus begint in april wederom. Wilt u graag meer informatie over de levenscyclus van de eikenprocessierups? Het Kennisplatform Processierups voorziet u van het laatste nieuws omtrent de eikenprocessierups.

Eikenprocessierups brandharen bestrijden
Eikenprocessierups bestrijding Apeldoorn

Eikenprocessierups laten bestrijden in Apeldoorn

De provincie Gelderland en de stad Apeldoorn hebben al enkele jaren last van de eikenprocessierups. De brandharen van de eikenprocessierups verspreiden zich al vanaf april en bezorgen de inwoners van Gelderland jeuk, uitslag en andere klachten. Bent u in het bezit van een besmette eikenboom of ander type boom met processierupsnesten? Neem dan contact op met onze plaagdier specialisten! Binnen 24 uur heeft u een afspraak en komen wij op de afgesproken datum uw eikenbomen eikenprocessierupsvrij maken. Dit doen wij door middel van effectieve en duurzame bestrijdingsmethode. Vraag onze specialisten naar onze werkwijze!

Plaagdiermanagement Netwerk NV

Netwerk NV heeft jarenlange ervaring op het gebied van het bestrijden en weren van plaagdieren. De afgelopen jaren hebben wij diverse gemeentes, vakantieparken en particulieren geholpen met het bestrijden van de eikenprocessierups. Wij zijn constant op zoek naar de meest effectieve bestrijdingsmethode. Heeft u overlast en wilt u zo spoedig mogelijk van uw ongedierte probleem af? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Rattenval Netwerk NV

Ervaart u last van de eikenprocessierups en wilt u binnen 24 uur een afspraak?

Kom direct in contact!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Van welk dier heeft u last?

Vind hieronder het juiste plaagdier

Processierupsen
Wespen
Muizen
Bedwantsen
Muggen
Mollen
Houtwormen
Duiven

Herkent u het ongedierte niet?

Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!