Eikenprocessierups bestrijding Utrecht

Heeft u last van de eikenprocessierups en bent u op zoekt naar eiken processierups bestrijding nabij Utrecht? Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres! Eikenprocessierupsen kunnen erg vervelend zijn en kunnen voor vele ongemakken zorgen. Om zo snel en effectief mogelijk van de eikenprocessierups af te komen, doet u er verstandig aan contact op te nemen met onze ongediertebestrijders. Onze ongediertebestrijders zijn geschoold en in het bezit van het vakdiploma ‘Bestrijden Eikenprocessierups’. Wij streven ernaar om binnen 24 uur na uw contactverzoek een afspraak in te plannen, zodat u zo snel mogelijk van het probleem af bent.

eikenprocessierups overlast bestrijden
eikenprocessierups bestrijding
Binnen 24 uur een afspraak
Duurzame en gifvrije bestrijding
Advies op maat

Wat is die eikenprocessierups?

De eikenprocessierups is een apart soort rups die zich uiteindelijk zal ontpoppen tot een nachtvlinder. Normaal gesproken zorgen rupsen niet voor veel overlast, maar dat is bij de eikenprocessierups helaas wel anders. Deze soort rups is namelijk een behaarde rups die veel klachten kan veroorzaken. De eikenprocessierups legt in de maand augustus zijn eitjes in een eikenboom. Deze eitjes komen vervolgens rond april in het volgende jaar uit. Rond de lente periode is de kans dus aanwezig dat u de eikenprocessierups tegenkomt. Heeft u een eikenboom in uw tuin in Utrecht staan? Houdt deze dan goed in de gaten. Zodra u de eikenprocessierups tegenkomt is het verstandig om eikenprocessierups bestrijding nabij Utrecht in te schakelen. Onze bestrijders zullen de eiken processierups in Utrecht vervolgens zo snel mogelijk verwijderen.

Eikenprocessierups brandharen bestrijden
eiken processierups bestrijden deventer

De nadelige gevolgen van de eikenprocessierups

Zoals zojuist al kort genoemd, kan de eikenprocessierups vervelende gevolgen hebben. Omdat de eikenprocessierups vergeleken met andere rupsen zo veel haartjes heeft, is deze extra gevaarlijk. Met name in de maanden mei en juni hebben de eikenprocessierupsen veel brandhaartjes en kunnen zij voor flink wat overlast zorgen.

De brandhaartjes zijn heel klein, waardoor ze lastig met het oog zijn waar te nemen. Ook hebben de brandhaartjes weerhaken waardoor deze moeilijk van de huid te verwijderen zijn. Over het algemeen zorgen deze haartjes voor jeuk en uitslag op de huidoppervlakte. De huid krijgt dan vaak een rode uitslag. Als de haartjes in de ogen of luchtwegen terecht komen, kunnen ze echter ook op deze plekken voor uitslag en jeuk zorgen.

Verder kan het in contact komen met brandharen zorgen voor verkoudheidsklachten en in extreme gevallen voor overgeven en koorts. Er zijn dus aanzienlijk wat gezondheidsklachten die de eikenprocessierups teweeg kan brengen. Om deze reden is het essentieel dat de eikenprocessierups bestrijding in Utrecht snel wordt ingezet.

De eikenprocessierups herkennen

Het is logisch dat u de eikenprocessierups graag zelf wilt herkennen. Met name door de vele gezondheidsklachten het handig om te weten hoe u de rups en de nesten kunt herkennen in de natuur. Met deze kennis kunt u de rupsen en zijn nesten vervolgens ontwijken. Voor de eikenprocessierups bestrijding in Utrecht is bovendien van belang dat u goed weet of het de juiste rups is. Onze aanpak verschilt namelijk per ongediertesoort.

De rups zelf veranderd van kleur en uiterlijk tijdens zijn levensloop. Als de rupsen net uit hun eitjes komen, hebben ze grotendeels een oranje kleur. Op dit moment hebben de rupsen nog geen brandharen en zijn ze vrijwel ongevaarlijk. Na enige verloop van tijd krijgt de rups meer een groene, grijze kleur met enkele lichte strepen aan de zijkant. De jonge rups is het meest opvallend door de lange witte haren op het lichaam. Dit zijn nog niet de brandharen, maar zijn wel een goede indicatie dat het hier een eikenprocessierups aangaat. In het derde stadium van de levensloop worden ook de brandharen zichtbaar. De brandharen zien eruit als zwarte borstels op het lichaam.

processierups bestrijding deventer
eiken processierups bestrijding utrecht

Eikenprocessierups bestrijding Utrecht

Denkt u een eikenprocessierups plaag te hebben? Dan kunt u dat uiteraard herkennen aan het uiterlijk van de rupsen, maar ook het nest zelf kunt u ook als leek goed herkennen. Met name aanwezigheid van bladskeletten is een goede indicatie van de nabijheid van eikenprocessierupsen. Bladskeletten zijn dichte spinsels die vaak zijn gemaakt van brandhaartjes en andere spinsels. Denkt u de eikenprocessierups te herkennen rondom uw eigen woning? Ga dan niet zelf aan de slag! Zoals u hierboven al hebt kunnen lezen, kan de eikenprocessierups namelijk gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. In zo’n geval is het verstandig om een professionele eikenprocessierups bestrijding in Utrecht in te schakelen.

Als u last heeft van een besmette boom op uw terrein, dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk professioneel te laten verwijderen. Door het nest op tijd te verwijderen voorkomt u klachten bij uzelf, uw naasten en zelfs uw huisdieren. Aarzel daarom niet te lang en schakel direct de professionele hulp in van ons voor de eikenprocessierups bestrijding in Utrecht. Wij zorgen er met onze werkwijze voor dat de eikenprocessierups goed verwijderd wordt en u geen last meer zult hebben. Ook zullen wij u voorzien van handige tips zodat u in de toekomst de rups weer snel en tijdig kunt herkennen.  Een afspraak maken doet u snel en gemakkelijk. Wij zullen snel met u in contact komen om de eikenprocessierups bestrijding Utrecht in gang te zetten!

Ervaart u last van de eikenprocessierups en wilt u binnen 24 uur een afspraak?

Kom direct in contact!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Van welk dier heeft u last?

Vind hieronder het juiste plaagdier

Processierupsen
Wespen
Muizen
Bedwantsen
Muggen
Mollen
Houtwormen
Duiven

Herkent u het ongedierte niet?

Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!