Eikenprocessierups bestrijding ’s Hertogenbosch

Eikenprocessierups bestrijding ’s Hertogenbosch? Wij helpen u graag! Onze plaagdierbestrijders zijn gespecialiseerd in het weghalen van de nesten van de eikenprocessierups. Dit doen wij door middel van een speciale mobiele zuiginstallatie. Met deze installatie kunnen wij nauwkeurig en met minimale verspreiding van de brandharen de nesten uit de boom verwijderen. Ook in ’s Hertogenbosch en omstreken bestrijden onze specialisten de eikenprocessierupsen.

eikenprocessierups overlast bestrijden
eikenprocessierups bestrijding
Binnen 24 uur een afspraak
Duurzame en gifvrije bestrijding
Advies op maat
Eikenprocessierups bestrijding grasmaaier

Eikenprocessierups in uw tuin?

Heeft u nesten van de eikenprocessierups in uw tuin aangetroffen? Neem contact met ons op en plan een afspraak in! Onze plaagdierbestrijders verwijderen vakkundig de nesten uit uw eikenbomen. Voordat wij de nesten uit de boom halen, geven wij u graag nog tips & tricks tegen de eikenprocessierups:

  1. Zet planten in uw tuin. Hiermee haalt u de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups in uw tuin.
  2. Ontwijk waar mogelijk de besmette boom.
  3. Laat uw hond niet in de tuin of zet de besmette boom af
  4. Bedek uw armen, benen en hals zo goed als mogelijk
  5. Ga niet op de grond zitten rondom een boom met een (leeg) nest

Ook als u denk dat de vlinders zijn uitgevlogen en het nest leeg is kunnen de brandharen zich alsnog verspreiden. Dit komt voornamelijk door de wind. Als de brandharen zich verspreiden kunt u overlast ervaren in de vorm van jeuk, huiduitslag en andere klachten.

Bestrijden eikenprocessierups in Den Bosch

Sinds 1991 komt de eikenprocessierups voor in Noord-Brabant en Limburg. Sinds 2018 is er sprake van een echte plaag. De droge zomers en de warmere winters zijn de ideale weersomstandigheden voor de eikenprocessierupsen. Vanaf april komen de eerste eitjes uit en vanaf dat moment gaan de rupsen vervellen. Pas na de derde keer vervellen zorgen de brandharen van de eikenprocessierups voor klachten. Heeft u een nest ontdekt? Neem contact met ons op! Voorkom huiduitslag, zwellingen en/of jeuk! Laat het nest zo snel mogelijk verwijderen.

Eikenprocessierups bestrijding 's Hertogenbosch
Nest eikenprocessierups

Vragen over bestrijden eikenprocessierups

Mocht u nog vragen hebben over het bestrijden van de eikenprocessierups, neem dan contact op met onze ongediertebestrijders! Zij vertellen u alles over effectieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierups.

Ervaart u last van de eikenprocessierups en wilt u binnen 24 uur een afspraak?

Kom direct in contact!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Van welk dier heeft u last?

Vind hieronder het juiste plaagdier

Processierupsen
Wespen
Muizen
Bedwantsen
Muggen
Mollen
Houtwormen
Duiven

Herkent u het ongedierte niet?

Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!