Eikenprocessierups bestrijding  particulieren

Eikenprocessierups bestrijding particulieren? Heb je op je eigen perceel of tuin eikenbomen staan waarin je de eikenprocessierups hebt geconstateerd? Wij raden je ten zeerste af om de processierups zelf te bestrijden. Laat de eikenprocessierups bestrijding over aan een specialist. Het bestrijden van de eikenprocessierups is namelijk niet zonder risico’s. Het onzorgvuldig aan de slag gaan met de verwijdering van de processierups en nest(en) kan gezondheidsklachten veroorzaken.

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van eikenprocessierups bestrijding particulieren, zowel preventief als curatieve bestrijding. Neem direct contact op!

eikenprocessierups overlast bestrijden
eikenprocessierups bestrijding
Eikenprocessierupsen bestrijden Apeldoorn

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de rups van de processievlinder. Deze nachtvlinder legt haar eitjes hoog in eikenbomen die vervolgens als pop overwinteren en massaal uitkomen in het voorjaar rond de maanden april en mei. Zodra ze zijn uitgekomen gaan de rupsen in een colonne in processie achter elkaar in lange rijen op zoek naar verse bladeren om te eten. Dit doen ze vooral ’s nachts. Overdag zitten de rupsen in hun nesten.

De overlast die je van de eikenprocessierups kan ervaren betreft de brandharen van de rups. Deze ontwikkelt de rups pas na de 3e keer vervellen. De kleine brandharen van de eikenprocessierups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken met klachten zoals huiduitslag, jeuk en/of irritatie aan je ogen of aan je luchtweg. Je hoeft hiervoor niet direct in contact te komen met de eikenprocessierups. De haartjes kunnen via de wind meegenomen worden en met uw huid in contact komen. Kleding beschermt je ook niet tegen de haartjes, want hier kunnen ze doorheen gaan. Het is daarom belangrijk dat u maatregelen neemt, zodra u op de hoogte bent van de eikenprocessierupsen.

Eikenprocessierups bestrijden: hoe werkt het

Het is voor particulieren een lastige en onveilige opgave om zelf de eikenprocessierups te bestrijden. Laat dit proces daarom vooral over aan een professionele bestrijdingsdienst. Onze specialisten gaan in het voorjaar al aan de slag om preventief de eikenprocessierups te bestrijden. Dit gaat vaak van start zodra er bladeren aan de eikenbomen gaan groeien. Door preventief te bestrijden worden misschien niet alle nesten verwijderd maar kunnen we een plaag in de zomermaanden voorkomen. Om extra overlast te voorkomen is het belangrijk dat u het zien van een eikenprocessierups altijd meldt. Dit kan veel onnodige overlast voorkomen, zowel voor u als voor anderen.

Netwerk NV plaagdiermanagement
Eikenprocessierupsnest aan eikenboom

Nest processierups verwijderen

Dankzij onze jarenlange ervaring weten onze specialisten hoe ze een plaag moeten aanpakken. Voor het verwijderen van een nest maken zij gebruik van speciale zuiginstallaties, een soort stofzuiger, die de rupsen, nesten en restanten uit de boom zuigen. De specialist draagt hiervoor speciale werkkleding en kan dit werk zelfs hoog in de boom verrichten door middel van een hoogwerker. Deze ervaring, kleding en apparatuur heeft uzelf niet. Ga daarom ook niet zelf aan de slag met het verwijderen van een nest. Voor uzelf kan dit namelijk voor veel overlast zorgen, terwijl wij dit binnen een korte tijd hebben geregeld. Wanneer u contact met ons opneemt, zijn we zo snel mogelijk bij u op adres. U hoeft er daarom ook niet bang voor te zijn dat u nog lang overlast van zult hebben na het inhuren van ons.

Wat kost eikenprocessierups bestrijding particulieren

Wanneer je overlast ervaart van de eikenprocessierups wil je natuurlijk snel dat dit probleem verholpen wordt. De exacte eikenprocessierups bestrijding particuliere kosten zijn moeilijk te bepalen. De kosten worden bepaald aan de hand van de volgende factoren:

  • Het aantal bomen?
  • Het aantal gevonden nesten in een boom?
  • Is/zijn de boom/bomen goed bereikbaar?
  • De positie van de nesten in de boom?
  • Welke materialen/middelen worden er toegepast?
  • Hoeveel tijd hebben wij nodig voor effectieve bestrijding?

Bel ons direct en bespreek bovenstaande punten met een van onze specialisten. Zo kunnen wij u op de hoogte brengen van wat u te wachten staan en wij zijn op de hoogte van wat de situatie is. Zo hebben wij het probleem zo snel mogelijk opgelost. Of het nou om een klus voor een particulier of bedrijf gaat. Wij staan voor je klaar!

Eikenprocessierups bestrijding particulieren

Ervaart u last van de eikenprocessierups en wilt u binnen 24 uur een afspraak?

Kom direct in contact!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Van welk dier heeft u last?

Vind hieronder het juiste plaagdier

Processierupsen
Wespen
Muizen
Bedwantsen
Muggen
Mollen
Houtwormen
Duiven

Herkent u het ongedierte niet?

Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!