Eikenprocessierups bestrijding Eindhoven

Eikenprocessierups bestrijding Eindhoven en omgeving? Dat is mogelijk! Onze plaagdier specialisten verwijderen in heel het land eikenprocessierups nesten uit bomen. Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerde vakspecialisten. Heeft u vragen over het correct bestrijden en weren van ongedierte? Vraag onze specialisten gerust om informatie! Zij helpen u graag verder.

Wilt u de eikenprocessierups zelf bestrijden? Het zelf bestrijden van de eikenprocessierups raden wij sterk af! Onze specialisten hebben de juiste kennis, materieel en beschermingsmiddelen in huis om de nesten op een effectieve en duurzame wijze uit uw bomen te verwijderen. Heeft u een eikenprocessierups nest in uw boom gevonden? Plan een afspraak in met onze plaagdier specialisten om het nest snel en vakkundig te laten verwijderen.

eikenprocessierups overlast bestrijden
eikenprocessierups bestrijding
Binnen 24 uur een afspraak
Duurzame en gifvrije bestrijding
Advies op maat
Eikenprocessierupsen bestrijden Eindhoven

De eikenprocessierups herkennen

Hoe ziet de eikenprocessierups eruit? Hoe ziet de vlinder van de eikenprocessierups eruit? Hoe herken ik een eikenprocessierupsen nest? Dit zijn enkele vragen die onze plaagdier specialisten veel krijgen. Wij geven u graag een korte uitleg over de eikenprocessierups en hoe u de eikenprocessierups kan herkennen.

Hoe ziet de eikenprocessierups eruit?

Wanneer de eikenprocessierupsen uit hun eitjes komen zijn ze de jonge rupsen oranje van kleur. Dit is voornamelijk in de maanden april en mei. Zodra de rupsen gaan vervellen worden ze grijsgrauw van kleur. De rupsen zijn aan beide kanten licht van kleur. De rupsen zijn goed te herkennen aan hun witte haren. Eikenprocessierupsen kunnen ongeveer 3 centimeter groot worden. Heeft u de eikenprocessierups in uw eik zitten? Laat deze door een specialist verwijderen!

Eikenprocessierupsen bestrijding Eindhoven
Eikenprocessierupsen op blad eikenboom

Hoe ziet de vlinder van de eikenprocessierups eruit?

De eikenprocessierups vervelt vijf keer voordat hij verandert in een eikenprocessievlinder. In juni ontpoppen de rupsen zich tot vlinders om vervolgens het nest uit te vliegen. De afgelopen jaren is de eikenprocessierups veel in het nieuws geweest, maar veel mensen weten niet hoe de vlinder van de eikenprocessierups er uit ziet. Net zoals de rups is de eikenprocessievlinder grauw van kleur. De vlinder is een grijsbruine nachtvlinder/mot. Van de vlinders zal u geen huiduitslag ervaren. De vlinders hebben namelijk geen brandharen. Het is wel mogelijk dat tijdens het uitvliegen de brandharen alsnog worden verspreid. In september legt de eikenprocessierups eitjes in de toppen van de eikenbomen. Deze eitjes komen weer in het nieuwe jaar rond april uit.

Hoe herken ik een eikenprocessierups nest?

Een nest van de eikenprocessierups is met het blote oog gemakkelijk te herkennen. Een nest bevindt zich bijna altijd in altijd in de oksels van de takken van de boom. De rupsen zijn voornamelijk te vinden in eikenbomen. Een nest is te herkennen aan de dichte spinsels in een boom. De spinsels zien eruit als spinnenwebben van brandharen, draden en de uitwerpselen van de rupsen. De plaagdier specialisten van Netwerk NV zuigen de nesten met speciale apparatuur uit de eiken. Laat nesten snel en vakkundig uit uw bomen verwijderen.

Eikenprocessierupsen nesten Eindhoven
Eikenprocessierups bestrijding Eindhoven

Eikenprocessierups in Noord-Brabant

Overlast van de eikenprocessierups in Noord-Brabant? Schakel de hulp in van de ongediertebestrijders van Netwerk NV! Wij helpen u graag verder. Door de warme zomers in Nederland hebben de afgelopen zomers gemeenten, vakantieparken en particulieren veel overlast ervaren van de brandharen van eikenprocessierups. Door onze jarenlange ervaring en de juiste vakkennis, kunnen wij de rupsen vakkundig, snel en duurzaam voor u verwijderen.
Wist u dat wij naast het bestrijden van de eikenprocessierups ook gespecialiseerd zijn in het bestrijden van bedwantsen, muggen, mollen en houtwormen? Ook met het correct plaatsen van vogelwering kunnen wij u verder helpen. Heeft u overlast van plaagdieren op uw bedrijfslocatie in Noord-Brabant? Wij helpen u graag verder!

Ervaart u last van de eikenprocessierups en wilt u binnen 24 uur een afspraak?

Kom direct in contact!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Van welk dier heeft u last?

Vind hieronder het juiste plaagdier

Processierupsen
Wespen
Muizen
Bedwantsen
Muggen
Mollen
Houtwormen
Duiven

Herkent u het ongedierte niet?

Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!