Eikenprocessierups bestrijding Deventer

Bent u opzoek naar een professionele partij voor processierups bestrijding in Deventer? Net zoals veel andere gemeentes heeft Deventer in de afgelopen jaren veel overlast gehad van de processierups. Door de warmere winters hebben de eitjes van de processierups meer kans om de koude periode te overleven en hierdoor nam de populatie van de rupsen in omvang toe. De steeds groter wordende populatie rupsen zorgt voor veel overlast en gezondheidsklachten. Processierups bestrijding in Deventer kunt u dan ook het best zo snel mogelijk doen om de toekomstige klachten te voorkomen.

eikenprocessierups overlast bestrijden
eikenprocessierups bestrijding
Binnen 24 uur een afspraak
Duurzame en gifvrije bestrijding
Advies op maat

De gezondheidsklachten veroorzaakt door de processierups

De gezondheidsklachten afkomstig van processierupsen in de nabijheid is wat processierups bestrijding in Deventer zo belangrijk maakt. Met name de brandharen van de processierups zorgen voor deze gezondheidsklachten. Nadat de processierups voor de derde keer is verveld hebben de rupsen brandharen die bij aanraking voor klachten op uw huid of ogen kunnen zorgen. Klachten aan de huid die vaak veroorzaakt worden door de brandharen zijn: jeuk, bultjes, blaasjes en roodheid. Deze symptomen kunnen ook ontstaan op de huid op bedekte gebieden op het lichaam. De brandharen kunnen ook irritaties opwekken bij uw ogen. De brandharen kunnen roodheid, dikke oogleden en een onprettig gevoel veroorzaken. Heeft u een of meerdere van deze klachten, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. Ook kunt u terecht op thuisarts.nl voor meer informatie.

Eikenprocessierups brandharen bestrijden
eiken processierups bestrijden deventer

Het herkennen van de processierups

Voordat u opzoek gaat naar een geschikte partij voor processierups bestrijding in Deventer is het belangrijk om de processierups te herkennen. Vanaf april komen de jonge processierupsen uit hun eitjes. In de eerste levensfase hebben deze rupsen een oranje kleur. Deze jonge rupsen zijn gelukkig nog niet gevaarlijk. Pas na drie keer vervellen verandert de rups van kleur en krijgt de rups de brandharen die kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Volwassen processierupsen zijn meer grijsgrauw van kleur met lange brandharen. De processierupsen kunnen ongeveer 3 centimeter groot worden. Door de processierups in een vroeg stadium te herkennen kan de processierups bestrijding Deventer snel in werking worden gezet. Op deze manier kun je processierupsen bestrijden voordat de rupsen gevaarlijk worden. Wanneer je een processierups hebt waargenomen, kun je er zeker van zijn dat er meer processierupsen in de nabijheid zijn. De rupsen leven namelijk in grote groepen samen in omvangrijke nesten. De nesten vind je terug op de stammen of takken van eikenbomen. Je herkent de nesten aan een spinsel van uitwerpselen en brandharen. Overdag zul je bij de nesten weinig rupsen waarnemen. In de avond en nacht verlaten de rupsen de nesten om op zoek te gaan naar voedsel. Denkt u een nest te herkennen? Maak dan een afspraak om zo snel mogelijk te starten met de processierups bestrijding in Deventer.

Het bestrijden van de processierups

Nesten van de processierups in openbare gebieden zijn de verantwoordelijk van de overheid of de gemeente. Echter kan het ook voorkomen dat u een nest vindt op uw eigen grond. In zo’n geval bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van dit nest. Het wordt sterk afgeraden om de nesten zelf te verwijderen. Met name door de vervelende gezondheidsklachten kunt u het nest beter niet zelf weghalen. De brandharen die zorgen voor de vervelende klachten zijn namelijk niet de grote haren die u ziet op de rups. De brandharen zijn microscopisch klein en kunt u daarom onmogelijk ontwijken. Professionele hulp wordt bij de processierups bestrijding in Deventer dan ook ten zeerste aangeraden. Zoekt u een professionele partij voor processierups bestrijding Deventer? Dan bent u bij eikenprocessierupsen.com aan het juiste adres.

processierups bestrijding deventer
Eikenprocessierups bestrijding Deventer

Processierups bestrijding Deventer door ons

De werkwijze van onze professionals bij processierups bestrijding in Deventer is zeer effectief en efficiënt. Zo kunt u bij ons altijd snel terecht om de rups op uw terrein te bestrijden. Onze professionele werknemers zijn allemaal gecertificeerd en werken conform de geldende wetgeving omtrent ongediertebestrijding. Daarnaast staat veiligheid bij ons altijd bovenaan waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over mogelijke gezondheidsklachten door ons werk. Bent u op zoek naar een partij voor processierups bestrijding in Deventer? Ons team is na uw oproep gemiddeld gezien binnen 24 uur bij u thuis om het probleem vakkundig te verhelpen. Ook als het gaat om processierups bestrijding voor bedrijven kunt u terecht bij eikenprocessierupsen.com voor snelle hulp.

Ervaart u last van de eikenprocessierups en wilt u binnen 24 uur een afspraak?

Kom direct in contact!

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Van welk dier heeft u last?

Vind hieronder het juiste plaagdier

Processierupsen
Wespen
Muizen
Bedwantsen
Muggen
Mollen
Houtwormen
Duiven

Herkent u het ongedierte niet?

Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!